issolatie

Ventilatie

 

Aan isolatie wordt veel waarde gehecht, het is niet voor niets dat ook in de renovatiebouw hier veel aandacht aan wordt besteed. Het gevaar schuilt er echter wel in, dat een woning potdicht wordt gezet. Oftewel, weinig aanvoer van frisse lucht omdat ventilatie niet mogelijk is. Ventilatie is van enorm belang om gezondheidsklachten te vochtproblemen in uw woning te voorkomen, maar het zorgt ook voor energiebesparing.
Veel huizen zijn tegenwoordig goed geïsoleerd, waardoor vocht en schadelijke stoffen binnen blijven hangen. Vochtige lucht is moeilijker op te warmen dan droge lucht; een woning met een goede ventilatie (droge lucht dus) krijg je sneller warm.

Om te voorzien in de vraag naar ventilatie dragen wij 2 systemen aan: roosters / suskasten voor op de ramen of het kozijn, of een sonair

Aralco ventilatiesystemen

Traditioneel ramen open zetten behoort definitief tot de verleden tijd, wanneer u de Aralco ventilatieroosters bij u laat monteren. Geen lompe grote kasten, maar onopvallende, gestroomlijnde roosters die toepasbaar op ieder kozijn. Wanneer u uw glas laat plaatsen of vervangen, denkt u dan eens aan de voordelen:

- Continu kunnen ventileren, ook wanneer u niet thuis bent
- Makkelijk te monteren
- Eenvoudig schoon te maken, door de afneembare binnenklep
- Wind- en waterdicht
- Thermische isolatie, dus geen last van koude lucht of tocht
- Toepasbaar op zowel houten, kunststof als aluminium kozijnen
- Verkrijgbaar in iedere RAL kleur

Sonair

SonAir zorgt voor een permanente en gecontroleerde ventilatie door toevoer van verse, gefilterde buitenlucht. Het beschikt over hoge geluidswerende eigenschappen, maakt nauwelijks geluid en heeft uitstekende filterende eigenschappen.

SonAir wordt aan de binnenzijde van een buitenmuur geplaatst. Ongefilterde buitenlucht wordt door een ventilator via een buis in de gevel aangezogen. De ventilator bevindt zich in een geluidsabsorberende pakking, waardoor het geluid van de ventilator en het buitengeluid tot een minimum wordt beperkt. Vervolgens wordt de lucht via een filter het vertrek ingeblazen, met als resultaat een gezond, comfortabel en geluidsarm binnenklimaat. De hoeveelheid toegevoerde lucht regelt u zelf traploos met de druktoetsen aan de bovenzijde.