issolatie

Thermische Isolatie

 

Veelwarmte en energie gaat via de gevel of dak verloren, door onvoldoende isolatie. Hierbij valt te denken aan enkel glas, oude kozijnen of  een niet geïsoleerde zolder. Vooral op dit laatste gebied valt veel energie besparing te winnen. Het isoleren van schuine daken is relatief eenvoudig en kan in een kort tijdsbestek uitgevoerd worden, terwijl het rendement zeer groot is. Bovendien kunnen wij een zolder tot een comfortabele leefruimte omtoveren!

Energie besparende isolatietechnieken


Geen of oude isolatie tegen het plafond, of slechts alleen schrootjes. In veel woningen kan warmte te gemakkelijk via het dak of via de gevel de woning ontsnappen. In dit geval heeft alleen het aanbrengen van nieuwe kozijnen en isolatieglas geen zin.

Het bestaande plafond en / of wanden zullen waar mogelijk gesloopt worden en voorzien van isolatiemateriaal. Vaak is dit glaswol. Afhankelijk van de normering worden enkele lagen isolatiemateriaal aangebracht, waarna dit geheel met gipsplaten wordt afgedekt. Ook de gipsplaten kennen een goede isolerende werking, maar vormen ook een ideale ondergrond voor de afwerking.

Nadat uw wanden en plafonds zijn geïsoleerd, wordt het geheel afgewerkt. Dit kan gebeuren met schilderen, of stucadoren. Op deze is niet alleen de kamer geheel geïsoleerd, maar is ook direct de kamer in zijn geheel vernieuwd!

De mogelijkheden

Een woning verliest warmte via ramen en muren, via het dak en via de vloer van de begane grond. Indien één of meerdere van deze oppervlakten niet, of slecht is geïsoleerd, is het raadzaam om dit aan te pakken.  Wij raden ten zeerste aan om alle probleemgebieden binnen 1 ruimte tegelijk aan te pakken. Niet alleen om daardoor het optimale rendement te behalen, maar ook om de vorming van koudebruggen te voorkomen.

De verwerking

In veel gevallen is de isolatieverwerking gelijk, of het nu om een renovatie van een plafond of wand betreft. Tegen het bestaande dakbeschot of muur  wordt een regelwerk van hout aangebracht, waarop het isolatiemateriaal (glaswol) en dampremmende folie wordt bevestigd. Het geheel wordt afgewerkt met gipsbeplating en stukwerk. In ons informatiecentrum hebben wij een grote isolatiewand nagebootst, waar wij u uitgebreid kunnen voorlichten over de technieken die wij aanbieden!