beglazing

Speciale beglazing

 

Brandwerend glas
Allround Geveltechniek biedt een scala aan brandwerende - en brandvertragende beglazingen, die voldoen aan de gestelde CE normeringen en de NEN 3569. Ontwikkelingen zorgen ervoor dat de huidige glassoorten betere en mooiere oplossingen bieden voor bescherming tegen vuurbelasting. De toepassingen zijn mogelijk voor woningbouw, ziekenhuizen, scholen, kantoorgebouwen. Brandwerende beglazing is in verschillende soorten leverbaar: 20, 30, 60 en 90 minuten en 1 of 2 zijden vuurbelast. Al deze soorten hebben hun eigen specificaties, licht doorlatendheid en isolatiewaarden.

 

Klik hier voor de brochure.

 

Zonwerend glas
Zonwerende dubbele beglazing met hoog rendement is voorzien van een extra dunne edelmetaallaag die op één zijde van een glasblad wordt aangebracht. De "intelligente" selectieve beglazing laat een maximum aan zichtbaar licht en een minimum aan warmte door. Er zijn verschillende combinaties mogelijk met een zonwerende coating, geluidwerend glas, veiligheidsglas, brandwerendglas, enz. Voordelen van zonwerende beglazing zijn:

  • De uitstekende bescherming tegen binnendringen van hitte
  • Zeer goede thermische isolatie
  • Een zeer hoog 'visueel comfortgehalte'
  • Een hoge LT (lichttoetreding) en een lage ZTA (zontoetreding)
  • Een ongeëvenaard gamma aan kleuren en nuances (o.a. neutraal, blauw, groen en grijs)

Klik hier voor de brochure.

 

Glas in lood
Het ontwerp is de basis van elk glas-in-lood raam. Soms is het ontwerp al bekend (zoals bij het namaken van bestaand glas-in-lood) of is er al een goed idee hoe het raam eruit moet zien. Is er nog geen ontwerp, dan kunnen we stap voor stap tot een mooi ontwerp komen. De sfeer en uitstraling van glas in lood kan gecombineerd worden met het comfort en gemak van isolatieglas. Ook uw oude glas in lood kan in isolatie-glas teruggeplaatst worden. In een aantal gevallen zal de sponning (het kozijn) aangepast moeten worden om plaats te kunnen bieden aan de dikkere dubbele beglazing.