verandas

Opbouw en uitvoeringen

 

Een kunststukje in uw achtertuin

Onze aluminium veranda´s zijn gebaseerd op de zogenoemde vrije draagconstructie. Dit wil zeggen dat de dakconstructie steunt op 2 of 3 pilaren, afhankelijk van de breedte van de veranda. De maximale overstek, de ruimte tussen 2 pilaren, bedraagt 5 meter. Wij bieden een grote keuzevrijheid in de samenstelling van uw droomveranda.

Draagconstructie


Uw veranda wordt aan uw gevel bevestigd en de pijlers dragen het overige gewicht. Om de pijlers goed te verankeren, zal er eerst een kleine fundering worden gestort. De pijlers worden op deze fundering bevestigd. Parallel aan het muurstuk wordt er op de pijlers ook een draagstuk gemonteerd. Tussen dit draagstuk en het muurstuk worden de tussenliggers bevestigd. Dit alles zonder zicht op schroeven!

Profielkeuze

Standaard leveren wij de veranda met een vlak profiel. Wilt u meer design aan de veranda geven, dan bieden wij ook de mogelijkheid om te kiezen voor een rond of een victoriaans profiel. Onze profieldikte bedraagt 22 millimeter.

Dakconstructie

De dakbeplating bestaat uit kunststof platen, helder of melkwit. Optioneel kunt u ook kiezen voor warmte werende platen, enkel gelaagd glas van 10 mm  of zonwering. Op de tussenliggers wordt een opzetstuk met rubbers gemonteerd, die aan beide zijden over de beplating vallen. De opzetstukken worden ook bij het muurstuk bevestigd. Op deze manier is uw veranda geheel waterdicht.

Afwatering


Door het hellend dak zal het water afvloeien in de goot die voor aan de veranda is bevestigd. Het water wordt via deze goot afgevoerd naar één van de pijlers. In uw aluminium veranda is de afvoer verwerkt in de pijler, en is deze dus niet zichtbaar. De afvoer kan vervolgens op uw bestaande afvoer aangesloten worden.

Kleur

De aluminium veranda's worden standaard geleverd in de kleuren wit of crème, maar optioneel kunnen ook andere RAL kleuren als antraciet, bruin en groen worden geleverd.

Verlichting

Door design spots in te bouwen in uw veranda, kunt u ook in de avonden genieten van uw buitenruimte. De spots worden geheel opgenomen in de veranda, zodat de strakke uitstraling behouden blijft. U hebt zelf de keuze hoeveel spots in wilt inbouwen.

Aanbrengen spiestukken

In veel gevallen bevindt zich aan beide zijde van de tuin schutting, waar na plaatsing van de veranda een klein deel aan de zijkanten open blijft. Wij bieden u de mogelijkheden om deze zijstukken dicht te bouwen met hetzelfde profiel en beplating als de veranda.