dakapellen

Kunststof dakkapel

 

Polyester dakkapel

Het negatieve beeld dat kunststof dakkapellen (polyester) met zich meedragen zijn al lang verleden tijd! De huidige generatie dakkapellen zijn gefabriceerd van hoogwaardig materiaal en kunnen qua vormgeving aangepast worden aan iedere soort (renovatie)bouw.


Vaak leeft het misverstand dat bij renovatiebouw van de oorspronkelijke materialen moet worden uitgegaan om de authentieke sfeer vast te houden. Onze dakkapellen bewijzen anders, zij zijn leverbaar in elke vorm en kleur en sluiten feilloos aan op het geheel van een renovatieproject. Andere voordelen ten opzichte van houten dakkapellen is dat de kunststof dakkapellen vrijwel onderhoudsvrij zijn en een stuk goedkoper zijn.

Uitvoeringen

De prefab polyester dakkapel, met waterafvoergoten rondom, is naadloos uit één geheel vervaardigd. De buitenzijde bestaat uit een gekleurde weerbestendige toplaag, de binnenzijde is voorzien van een duurzame overschilderbare structuur- afwerklaag.

De wanden van het dak zijn ca. 85 mm dik en uitgevoerd als sandwich- constructie. Hierdoor wordt ruimschoots voldaan aan de eisen ten aanzien van mechanische sterkte en warmte-isolatie. Rondom kan de dakkapel worden voorzien van een boeiboord dat homogeen met de dakkapel wordt verbonden.

De dakkapellen worden volgens bovenstaande opbouw geleverd in vele typen en maatvoeringen, zodat deze altijd bij uw woning aangebracht kunnen worden. Tevens is er tussen kozijn en bovenzijde dakkapel een overstek aanwezig waar eventueel een rolluik of screen bevestigd kan worden.

De dakkapellen kunnen voorzien worden van zowel houten als kunststof kozijnen, met zowel vaste ramen als draai-kiep elementen met isolatie beglazing. De buitendelen van het dakkapel kunnen met Keralitpanelen bekleed worden om een klassieke houten dakkapel te imiteren. Ook de Keralitpanelen zijn in diverse dessins leverbaar.

Kwaliteit

Polyester is een duurzame grondstof. De verbinding van glasvezels en hars levert een solide, zelfdragend materiaal op. Een speciale gelcoating of top-coating in kleur zorgt voor bescherming, garandeert een lange levensduur en een minimum aan onderhoud. Alle elementen worden volgens de KOMO keur geleverd.