beglazing

Isolatie glas

 

HR++ glas
Hoog rendement ++ glas is beglazing waarbij een glasblad voorzien is van een warmtereflecterende coating. Deze coating geeft de beglazing HR++ eigenschappen. De spouw tussen de glasbladen is hermetisch afgesloten en gevuld met Argon gas, waardoor de thermische isolatie nog groter is dan die van HR+ (lucht-)isolatieglas. Deze beglazing is leverbaar in diverse diktes, maar de standaard is 24 mm, met een opbouw van 5mm glas, spouwbreedte van 15 mm en een volgende glaslaag van 4 mm.

Gelaagd glas

Gelaagd glas is veiligheidsglas dat bestaat uit twee glasbladen met daartussen een veiligheidsfolie. Deze folie zorgt ervoor dat het glas bijeen wordt gehouden bij breuk. Dit glas is er in verschillende diktes en kleuren en is ook als isolatieglas verkrijgbaar. Welke dikte moet worden toegepast is afhankelijk van de oppervlakte van het te plaatsen glas en van de situatie waarin het glas geplaatst moet worden. Toepassingen van veiligheidsglas kunnen gerealiseerd worden in kozijnen, deuren of schuifpuien die vrijwel tot aan het vloeroppervlak lopen, dus met grote kans op breuk door “stoten”, maar ook toepassingen als kogelwerend of een beloopbaar glasoppervlak zijn realiseerbaar.

Gehard
Gehard glas is door een speciale verwarmingstechniek extra goed bestand tegen glasbreuk. Mosa Glas levert gehard glazen deuren, puien, wanden, daken, douchecabines en meer. Tevens kunnen wij u voorzien van meer specifieke toepassingen zoals winkelpuien, schuifwanden en glazen gevels.