issolatie

Subsidies en kortingen

 

Er zijn tegenwoordig diverse landelijke en regionale wetten en regels die stimuleren om uw woning energie zuiniger te maken. Dit scheelt u vaak een aardige duit op uw investeringsbedrag! Helaas blijft het verkrijgen van subsidies een doolhof van regels en uitzonderdingen, daarom hebben wij voor u een aantal zaken uiteen gezet.  Helaas is het voor ons ook niet altijd duidelijk, daarom verwijzen wij voor de laatste ontwikkelingen graag naar: www.energiesubsidiewijzer.nl

500 euro korting op uw investeringsbedrag vanuit de provincie Noord-Brabant
Wanneer uw woning voor 1 januari 2008 is gebouwd en u investeert minimaal EURO 1000 in 2 energiebesparende maatregelen (bijvoorbeeld dakisolatie en plaatsing van isolatieglas),  dan verleent de provincie Noord-Brabant een subsidie van EURO 500. U kunt uw subsidie aanvragen via www.brabantbespaart.nl Let op, deze regeling geldt tot 31 december 2009!

Verlaging van het BTW tarief van 19% naar 6%

Een landelijke regeling die geldt voor isolatiewerkzaamheden gericht op energiebesparing voor woningen ouder dan 2 jaar na de eerste ingebruikneming. Het verlaagde BTW tarief is van toepassing op zowel arbeidsloon las gebruikte materialen, tenzij de materialen 50% of meer van de totale kosten van de werkzaamheden beslaan. In dat geval geldt het verlaagde BTW tarief alleen voor de arbeid gericht op de isolatiewerkzaamheden.

20% korting op dubbel glas