issolatie

Geluidsisolatie

 

Geluid dat van buiten uw woning afkomt, maar toch voor veel hinder en ongemak zorgt. Met onze speciale isolatietechnieken reduceren wij het aantal decibel geluid dat uw woning binnenkomt aanzienlijk, zonder dat wij uw hele gevel of plafond moeten slopen. Wij isoleren uw wanden en plafonds uitsluitend vanuit de binnenzijde, maar u leefruimte wordt hier nauwelijks door beperkt.


Geluidoverlast

Wij onderscheiden twee probleemgebieden, te weten overlast door luchtgeluid en overlast door contactgeluid. Luchtgeluid is geluid dat direct door de bron zelf wordt uitgestraald, zoals  verkeer, radio en TV, praten, blaffende honden. Wanneer luchtgeluid tegen een wand botst, wordt de wand in trilling gebracht en geeft hij het geluid door aan een aangrenzende ruimte. Luchtgeluiden kunnen zich voortplanten van binnen naar buiten, van buiten naar binnen, in één ruimte of van de ene naar de andere ruimte in een gebouw. Luchtgeluid plant zich ook voort door gaten, spleten en kieren (geluidslekken).

Contactgeluid ontstaat wanneer een geluidsbron rechtstreeks constructie onderdelen aan het trillen brengt. Denk bijvoorbeeld aan het loopgeluid op vloeren en trappen, schuiven van stoelen, dichtslaan van deuren, tikken van water- of CV-leidingen en draaiende wasmachines.

Geluidsanering toepassingen

Contactgeluid dient aan de bron bestreden te worden, en daarom zeer lastig om aan te pakken, omdat de bron niet in uw woning gelegen is. Overlast door luchtgeluid, de meest voorkomende vorm, is zeer goed te behandelen. Hoe groot uw isolatiebehoefte is, dienen wij ter plekke, op basis van metingen, vast te stellen. Afhankelijk van de gemeten overlast kunnen wij een tailormade isolatiepakket aanbieden. Wij onderscheiden twee soorten toepassingen, te weten plafond- en wandisolatie.

Om de isolatiewaarden te behalen, dient er een akoestische ontkoppeling gerealiseerd te worden. Oftewel, een "zwevend/losstaande" plafond of wand. Door middel van deze vorm van absorptie, in samenwerking met massa van hout en gips, wordt het geluid gesaneerd.

Om deze ontkoppeling te realiseren wordt er tegen uw bestaande plafond of wand een geraamte gemaakt met Akoestiregels. Dit zijn profielen bestaande uit een speciale foam waartegen MDF is verlijmd. De ruimtes tussen het regelwerk wordt met dezelfde foam opgevuld. Met dampremmende folie en gipsbeplating wordt vervolgens de extra massa gecreëerd en wordt de ruimte dichtgezet. Voor een fijne, mooie afwerking wordt het geheel met stucwerk opgeleverd.

Deze krachtige, effectieve vorm van geluidssanering vindt altijd plaats aan de binnenzijde van uw woning. Wij leveren u een complete nieuwe wand of plafond af, waarbij u slechts gemiddeld 20 centimeter van uw woninghoogte of - breedte inlevert!

Naast het aanbrengen van isolatiepakketten raden wij aan ook kritisch te kijken naar uw kozijnen en beglazing. Uw kozijnen moeten een hoge isolatiewaarde hebben en uw isolatieglas moet voorzien zijn van een extra glaslaag. Geluidswerend glas kan veelal in bestaande kozijnen geplaatst worden, indien zij reeds van dubbel glas voorzien zijn.