issolatie2

Geluids isolatie

 

Voor de isolatietoepassingen maken wij gebruik van speciaal ontwikkelde isolatiematerialen van Akoestikon. Deze materialen bestaan uit de Akoestiregels, Akoestifloor, Akoestifoam en diverse absorptie materialen. Voor technische gegevens verwijzen wij graag naar de website www.akoestikon.com

Wand- en plafondisolatie
Om de isolatiewaarden te behalen, dient er een akoestische ontkoppeling gerealiseerd te worden. Oftewel, een "zwevend/losstaande" plafond of wand. Door middel van deze vorm van absorptie, in samenwerking met massa van hout en gips, wordt het geluid gesaneerd.

Om deze ontkoppeling te realiseren wordt er tegen uw bestaande plafond of wand een geraamte gemaakt met Akoestiregels. Dit zijn profielen bestaande uit een speciale foam waartegen MDF is verlijmd. De ruimtes tussen het regelwerk wordt met dezelfde foam opgevuld. Met dampremmende folie en gipsbeplating wordt vervolgens de extra massa gecreëerd en wordt de ruimte dichtgezet. Voor een fijne, mooie afwerekiing wordt het geheel met stucwerk opgeleverd.

Deze krachtige, effectieve vorm van geluidssanering vindt altijd plaats aan de binnenzijde van de woning. Wij leveren een complete nieuwe wand of plafond af, waarbij slechts gemiddeld 20 centimeter van de woninghoogte of -breedte wordt inleverd!

Vloerisolatie
Voor een verbetering van de geluidsisolatie van bestaande vloerconstructies maken wij gebruik van zwevende vloerelementen. De basisvloer waarop de zwevende vloer wordt aangebracht dient een gesloten vlakke steenachtige of houten constructie te zijn.

Het vloerelement bestaat uit een veerkrachtige plaat Akoestifoam met daarop een fabrieksmatig verlijmde gipsvezelplaat. Het element heeft rechte kanten rondom. De standaardafmeting van het element is 1500 x 500 mm. De dikte van het Akoestifoam is variabel. De elementen worden in verband gelegd en verlijmd op de vlakke stofvrije ondergrond. In het werk wordt een tweede topplaat van 18 mm Akoestipanel 018 in verband en nadenverspringend op de elementen verlijmd en geschroefd, waarna de vloer geschikt is voor afwerking.

Geluidabsorptie materialen

Wij leveren niet alleen de technieken om geluid van buiten te saneren, maar ook om eigen geluidsoverdracht te reduceren. Dit kan met name interessant zijn in machineparken, holle ruimtes, kantoren muziekstudios etcetera. Het geluid wordt geabsorbeert in het materiaal, waardoor galmen en geluidweerkaatsing wordt voorkomen.

Omdat deze materialen aan de binnenzijde van de leefruimtes worden bevestigd, zijn zij zo vorm gegeven dat zij geen afbraak hoeven te doen aan een interieur. Wij leveren 3 typen absorberende materialen: de Isol+ Melamine (een schuim van melamine kunststof) wordt geleverd als een standaard plaat en kan direct verlijmd worden. Daarnaast leveren wij de Isol Fireflex, een flexibel, opencellig ployurethaanschuim, voorzien van een noppenprofiel. Door middel van een zelfklevende achterzijde kunnen de platen eenvoudig tegen bestaande constructies bevestigd worden.

De nieuwste toepassing is de Isol Wall, een geluidsabsorberend behang, op basis van een flexibele polyurethaan rug voorzien van een glasvlies bedekt met één laag witte grondverf. Geluidsabsorberend behang op wanden verminderd reflecties en echo's. Door de geringe dikte is het een ideaal verwerkingsmateriaal.